صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد

صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد

شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد، بزرگترین تولید کننده ی بخش خصوصی کشور است که با هدف ایجاد یک مجتمع کامل چرخه ی فولادسازی از مرحله استخراج سنگ آهن تا تولید انواع محصولات نورد شده ی فولادهای آلیاژی با استانداردهای بین‌المللی، در استان فارس در نزدیکی شهر شیراز تأسیس شده است. مجتمع ما همواره به دنبال نوآوری مداوم، بهینه سازی فرآیندها و توسعه محصولات جدید، بهره‌برداری بهینه از منابع، رعایت رویه‌ها و شیوه‌های سازگار با محیط زیست پایدار، توسعه و حفظ نیروهای انسانی، حداکثرسازی بازده سرمایه و تأثیر مثبت در جامعه اطراف را در دستور کار خود قرار داده است.

از ابتدا مجتمع به نحوی طراحی شده است که سنگ آهن از معادن دریافت شده و تمام مراحل بعدی از جمله خردایش و تغلیظ سنگ آهن، تبدیل کنسانتره به گندله، تبدیل گندله به آهن اسفنجی و سپس ذوب آهن اسفنجی به فولاد و تولید فولادهای آلیاژی از طریق متالورژی ثانویه با استفاده از تجهیزاتی نظیر کوره پاتیلی (LF) و واحد گاززدایی در خلاء (VD) یا واحد کربن زدایی در خلاء (VOD)، تولید محصولات نیمه نهایی و نهایی شامل مقاطع فولادهای کیفی (SBQ)، کلاف آلیاژی، لوله های بدون درز و در نهایت انجام عملیات حرارتی و بازرسی غیر مخرب بر روی محصولات صورت گیرد.

فاز اولیه شامل واحدهای ذوب و ریخته‌گری به صورت باز و بسته در سال 1392 و واحد گاززدایی و کربن زدایی در خلاء (VD/VOD) در اوایل پاییز سال 1398 به بهره‌برداری رسیده‌اند. برنامه توسعه ریخته‌گری در سال 1401 به بهره‌برداری نهایی رسید که شرکت قادر به تولید بیلت و بلوم با سایزها و مقاطع متنوع از جمله گرد است، ظرفیت واحد فولاد سازی 1.5 میلیون تن در سال می باشد.

فاز دوم در اواخر سال 1398 واحد مگا مدول تولید آهن اسفنجی به ظرفیت 1.8 میلیون تن در سال به بهره‌برداری رسیده است. واحدهای آهن اسفنجی از فن‌آوری میدرکس استفاده می‌کنند و با اعمال تغییرات تکنولوژیک، توانایی شارژ گرم آهن اسفنجی به کوره ذوب را دارا می‌باشند. این تغییرات تکنولوژیک باعث صرفه‌جویی در انرژی برق و افزایش سرعت ذوب‌گیری آهن اسفنجی شده‌اند. فاز سوم شامل واحد آهک سازی با ظرفیت سالانه 70 هزار تن و واحد گندله سازی با ظرفیت سالانه 3.4 میلیون تن از اواسط سال 1399 وارد مدار تولید شده‌اند.

فاز چهارم واحدهای تولید نورد شامل: تولید مقاطع فولادهای کیفی (SBQ) و مفتول فولادی ظرفیت 450,000 تن در سال تولید کلاف فولادی به ظرفیت 450,000 تن در سال تولید لوله های بدون درز به ظرفیت 100,000 تن در سال، در سال 1402 وارد مدار تولید می شود. پروژه تولید ریل قطار به ظرفیت 100,000 در سال، در حال انجام می باشد.

فاز پنجم واحد تولید و تغلیظ کنسانتره سنگ آهن تا اواخر سال 1402، به ظرفیت 3.5 تن در سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

فاز ششم واحد عملیات حرارتی و بازرسی غیر مخرب محصولات به ظرفیت 120,000 تن در سال می باشد که در سال 1403 مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

این مجتمع می‌تواند نیازهای داخلی را تأمین کرده و به عنوان تأمین‌کننده صنایع پائین دست فولادی نقش مهمی داشته باشد. محصولات تولیدی در صنایع پایین دست می تواند شامل: صنایع ریلی از جمله تولید چرخ و محور قطار، سوزن قطار، گلوله های بال میل مورد استفاده در صنایع سیمان، بلبرینگ، الکترود و سیم جوش های جوشکاری، پیچ و مهره سرد و گرم، لولای درب، فنرهای فولادی، شفت‌های فولادی از آلیاژهای خاص، فلنج و فیتینگ ها و پروفیل های دریایی می باشد.

با احداث کریدور ریلی جنوب، شرکت به شبکه ریلی کشور متصل خواهد شد و در راستای واردات، صادرات و حمل و نقل باری، موجب کاهش بار ترافیک جاده‌ای، تقلیل کرایه و ایجاد منبع درآمدی قابل توجه و مستمر برای راه آهن کشور خواهد گردید.

صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد سال 2009
1388
  • آغاز به کار صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد سال 2017
1396
  • آغاز طرح توسعه بالادست
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد سال 2019
1398
  • راه‌اندازی واحد احیامستقیم
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد سال 2020
1399
صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد سال 2019
1401
  • راه‌اندازی واحد کنسانتره
  • راه‌اندازی واحد تولید فولادهای کیفی(SBQ)
  • راه‌اندازی واحد مفتول و کلاف فولادی