07 مهر 1402
--%>

فهرست اطلاعات موجود در سایت

درباره ما

مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد

مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد

شرکت صنعتی ذوب آهن پاسارگاد(سهامی خاص) متعلق به بخش خصوصی با هدف ایجاد یک مجتمع کامل فولادسازی از مرحله دریافت سنگ آهن از معدن تا تولید انواع فولادهای آلیاژی منطبق با استانداردهای بینالمللی، در استان فارس در مجاورت شهر شیراز و در زمینی به وسعت سه میلیون مترمربع احداث گردیده است. برای نیل به این هدف همواره نوآوری مداوم، استفاده بهینه از منابع، به کارگیری رویه ها و شیوه های سازگار با محیط زیست پایدار، رعایت بالاترین اخلاق و استانداردها، استخدام، توسعه و حفظ بهترین سرمایه های انسانی، حداکثر سازی بازده سرمایه و تاثیر مثبت بر جامعه پیرامونی سرلوحه فعالیت این مجتمع می‌باشد. طراحی این کارخانه از ابتدا به نحوی بوده که فقط سنگ آهن از معادن کشور دریافت و کلیه مراحل بعدی شامل خردایش و تغلیظ سنگ آهن، تبدیل کنسانتره تولیدی به گندله، تبدیل گندله به آهن اسفنجی، و ذوب و تبدیل آهن اسفنجی به فولاد فولاد خام و انواع فولادهای آلیاژی از طریق متالورژی ثانویه و با بهره‌گیری از تجهیزاتی نظیر کوره پاتیلی (LF) و واحد گاززدایی در خلاء (VD) و یا واحد کربن زدایی در خلاء (VOD) در داخل مجتمع صورت پذیرد. واحدهای ذوب و ریخته گری که به صورت باز و بسته میسر می‌باشد و کوره پاتیلی در سال 1392 و همچنین واحد گاززدایی و کربن زدایی درخلاء (VD/VOD) به لطف خداوند منان در اوائل پاییز سال 1398 به بهره برداری رسیده و هم اکنون این مجتمع با در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته و اتکا به متخصّصین توانا قادر می‌باشد از طریق متالورژی ثانویه، انواع فولادهای آلیاژی را بصورت شمش جهت تولید محصولات فولادی پایین دستی از جمله انواع مقاطع مختلف برای مصارف صنعتی گوناگون تولید و ضمن رفع نیاز صنایع جوان داخلی، مازاد محصول را هم صادر نماید.

با توجه به برنامه و طراحی اولیه این مجتمع و به منظور قطع کامل وابستگی به سایر واحدها، اجرای فازهای دوم و سوم واحدهای تکمیل و توسعه زنجیره تولید فولاد را بصورت همزمان آغاز و به لطف خداوند از اولین واحد مگا مدول تولید آهن اسفنجی در مهرماه سال 1398 بهره برداری شده است. فن‌آوری بکار رفته در واحدهای آهن اسفنجی میدرکس بوده که با اعمال آخرین تغییرات تکنولوژیک قادر به شارژ گرم آهن اسفنجی به کوره ذوب بوده که از این طریق علاوه بر صرفه جویی در انرژی برق، گاز بیشترین افزایش سرعت ذوب‌گیری را درکارنامه مجتمع ثبت نموده است.

واحد آهک سازی با ظرفیت سالانه 70 هزار تن و نیز واحد گندله سازی مجتمع با ظرفیت سالانه 3.4 میلیون تن از اواسط سال 1399 وارد مدار تولید شده است. واحد تولید و تغلیظ کنسانتره سنگ آهن با بیش از 60% پیشرفت فیزیکی در دست اجرا بوده که با عنایت به تامین کامل ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز آن به امید خداوند تا پایان سال 1401 به بهره برداری خواهد رسید. همچنین طرح توسعه ریخته‌گری شرکت که به صورت مستقل شامل کروه پاتیلی(LF) و واحد ریخته‌گری پیوسته بوده و توانایی تولید بیلت و بلوم در سایزها و مقاطع متنوع از جمله گرد می‌باشد ، در سال 1401 به بهره‌برداری نهایی خواهد رسید و و در ادامه آن واحد تولید فولادهای کیفی(SBQ) و واحد تولید مفتول فولادی به صورت شاخه و کلاف می‌باشد که همه این واحدها نیز در سال 1401 وارد مدار تولید خواهند شد. محصولات تولیدی این واحدها خوراک صنایع پائین دستی فولادی شامل تولید انواع لوله های بدون درز، انواع الکترودجوشکاری، پیچ و مهره سرد و گرم، فنرهای فولادی، مفتول‌های کششی، انواع شفت های فولادی از آلیاژهای خاص و بلبرینگ‌ها می‌باشد که از این طریق نیاز واحدهای داخلی مرتبط که هم اکنون اغلب از طریق واردات انجام می‌شود، تا حد بسیار بالایی تأمین خواهد شد و علاوه بر آن از طریق صادرات محصولات کیفی با ارزش افزوده بالا میزان بهره‌وری و ارزآوری مجتمع افزایش چشمگیر خواهد داشت و در مجموع با بهره‌گیری از سایر امکانات و تجهیزات از جمله سیستم‌های گاززدایی در خلاء (VD) و کربن زدایی در خلاء (VOD) مجتمع وارد مرحله عمیق‌تری در متالورژی ثانویه شده و تولید محصولات ساختمانی به طور کامل متوقف و جای خود را به محصولات آلیاژی خاص خواهد داد.

این مجتمع به خواست پروردگار بزودی با احداث خط راه آهن فرعی حدود 28 کیلومتری از طریق ایستگاه راه آهن کوار به خط آهن در دست احداث شیراز-بوشهر و پیرو آن به شبکه ریلی کشور متصّل خواهد شد و که این امر که با مساعدت و همکاری مدیران محترم و شایسته کشوری و استانی قطعیّت یافته و در نتیجه آن برای واردات و صادرات خویش از این شبکه ریلی استفاده خواهد نمود و موجب کاهش بار ترافیک جاده‌ای، تقلیل کرایه رو به افزایش حمل و نقل جاده ای و ایجاد منبع درآمدی قابل توجه و مستمر برای راه آهن کشور خواهد گردید.

علاوه بر حق استفاده از آب سد در دست احداث کوار برای مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد، با همکاری صمیمانه مدیران و مسئولین محترم سازمان آب منطقه ای، امکان انتقال مقدار پانصد لیتر بر ثانیه آب در سال از محل زهکشی و تصفیه خانه جنوب شیراز به مجتمع میسر شده که از این طریق استمرار بهره برداری از این مجتمع عظیم و اشتغال پایدار برای چندین هزار نفرکارکنان فعلی و آتی این واحد صنعتی را تضمین گردیده که بس جای شکرگزاری دارد.

آموزش علمی، عملی و تجربی کارکنان

بنیانگذاران و مدیران دلسوز مجتمع براین باورند که سرمایه اصلی کارخانه نیروهای انسانی آموزش دیده و کارآمد هستند و براین اساس سعی داشته و دارند که پرسنل کارخانه با تکنولوژی روز ازطریق آموزش درخود کارخانه و اعزام به خارج ازکشور و بازدید از کارخانجات مشابه، همکاری گروهی و فرهنگ کارحاکم درآن واحدها را از نزدیک ببینند و باور داشته باشند که دردنیای امروز شرط لازم برای موفقّیت درتوسعه صنعتی، ایجاد ارزش افزوده و رسیدن به رفاه فردی واجتماعی، مستلزم توانایی فردی و گروهی و همچنین توان رقابت در بازار جهانی است و اینکه ما بتوانیم جایگاه مناسبی در بازارهای لبریز از رقابت بین المللی برای خودمان بدست آورده و برای حفظ این جایگاه، توسعه فرهنگی، تجربی و علمی را بعنوان یک ابزار کارآمد و کارساز درسرلوحه توجه خویش قرار دهیم. (فراموش نکنیم که قانون رقابت، تغییرناپذیر بوده و پیروزی در این میدان مستلزم داشتن قدرت رقابت و نوآوری است). خوشبختانه مجتمع دراین مورد خیلی موفّق بوده و آنچه مدیران ارشد و پرسنل تولید و بهره برداری بدست آورده اند علاوه برمعلومات آکادمیک در داخل مجتمع و آموزش ضمن کار با متخصصّین خارجی و آشنایی با صنعت در کشورهای چین و اروپایی، بویژه آلمان و اتریش بوده است و هم اکنون کار بهره برداری به دست جوانانی انجام می شود که سابقه کار در سایر کارخانجات فولادسازی را ندارند و همین عامل باعث شده این مجتمع درمحدوده زمانی کوتاه در داخل و خارج از کشور حرفی برای گفتن داشته باشد.

بر این باوریم که جوانان عزیزی که در این واحد از نظر علمی، اخلاقی و تخصصّی پرورش یافته اند، هر یک نهال برومندی هستند که دست در دست هم این مجتمع صنعتی را همچون دژ تسخیر ناپذیری حفاظت و همچون ستاره ای درخشان بر سینه تاریخ ایران عزیز و سرزمین مقدس پارس، پایدار و پویا خواهند نمود.

در جهت افزایش توانایی تجربی پرسنل فعلی و سایر علاقمندان واجد شرایط، درحال احداث هنرستان صنعتی در جوار کارخانه بوده که این پروژه به زودی پایان و شروع به آموزش خواهد نمود. در نظر است برای هنرستان از اساتید ورزیده دررشته های مختلف از جمله زبان خارجی استفاده و آموزش دیدگان طی یک دوره سه ساله بتوانند بعنوان یک تکنسین ورزیده وارد بازارکار شوند. برای هنرستان، سالن آمفی تئاتر، کتابخانه و لابراتوار دیجیتال آموزش زبان، آزمایشگاه، کارگاه آموزشی مقدماتی و غیره پیش بینی شده و برای احداث هنرستان از تجارب کارخانه فولادسازی BSE کشورآلمان با بیش از پنجاه سال سابقه بعنوان الگو استفاده شده است.

مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد سال 2009
1388
  • آغاز به کار مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد سال 2013
1399
  • راه‌اندازی واحد فولادسازی
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد سال 2017
1396
  • آغاز طرح توسعه بالادست
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد سال 2019
1398
  • راه‌اندازی واحد احیامستقیم
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد سال 2020
1399
  • راه‌اندازی واحد گندله‌سازی
  • راه‌اندازی واحد آهک سازی
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد 2021
1401
  • راه‌اندازی واحد کنسانتره
  • راه‌اندازی واحد تولید فولادهای کیفی(SBQ)
  • راه‌اندازی واحد مفتول و کلاف فولادی